גורל האשך לאחר ניתוח שבר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/01/2013 | 01:10 | מאת: ירון זהבי

בן משפחתי עבר ניתוח שבר (הרניה) שבמהלכו שגה המנתח וניתק את כלי הדם לאשך. לאחר חצי שנה הראתה בדיקת האולטרה-סאונד כי נפח האשך הוקטן פי ארבעה (לעומת האשך שלא נפגע) כתוצאה מאי הספקת הדם, וכן שאין אספקת דם לאשך עקב הניתוק בזמן הניתוח. אני מבין שכוצאה מן האמור האשך ימשיך להתנוון. מה עדיף: להשאיר את האשך הפגוע במקומו בסקרוטום או לעשות ניתוח לשם הוצאתו, כדי שלא תהיינה בעיות בעתיד?? אני מודה לכם על תשובתכם. ירון זהבי

31/01/2013 | 11:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

חסמבה חסמבה חסמבה (אני בטח לא הראשון שמשתמש בבדיחה הזו) אני לא נוהג לתת יעוצים לגבי הצורך בניתוח או באי ביצוע ניתוח בפורום. רצוי לבדוק אותו , לערוך שיחה לגבי היתרונות והחסרונות ואז להגיע להחלטה

מנהלי פורום אורולוגיה