ציסטוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/01/2013 | 23:17 | מאת: ברוך

אני אמור לעבור בקרוב ציסטוסקופיה בעקבות צריבה לאחר מתן שתן שלא מוצאים את סיבתה כבר שנים. אני מפחד מאוד מהציסטוסקופיה והייתי רוצה לשאול : 1) האם זה תהליך כואב ? מה אני אמור להרגיש ? 2) עד כמה ההרדמה המקומית יעילה במניעת כאב או אי נוחות ? 2) כמה זמן הבדיקה לוקחת ? 3) האם מותר לקחת לוריבן לפני הבדיקה נגד חרדה ? תודה מראש.

31/01/2013 | 11:39 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, הכאבים סה"כ מינימאלים. אבל כאב זה דבר סוביקטיבי , יש כאלו הסובלים יותר מכואב ויש כאלו שפחות. חלק גדול מהכאב זה הפחד מהלא נודע. ידוע שאנשים שעוברים ציסטוסקופיה חוזרת סובלים פחות מכיוון שהם יודעים כבר במה מדובר הבדיקה לוקחת בערך 5 דקות

מנהלי פורום אורולוגיה