דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/01/2013 | 09:37 | מאת: אוס

שלום רב, שלום רב, לפי הבדיקה האחרונה יש לי דלקת בדרכי השתן שלוקח זמן להיפטר ממנה בתקופה האחרונה טופלתי שלוש סדרות של אנטיביוטיקה זו תהיה הסדרה הרביעית שאקבל התסמינים הם אלו: יש כאב במתן שתן, הרבה פעמים תחושה כאילו השלפוחית לא לגמרי התרוקנה אפילו שיש שאין עוד שתן בפועל. גם צורך תחושה של תכוף להשתין אפילו אם לא מזמן כבר עשיתי. בנוסף לכך, יש יותר צורך להתאפק "בכח", למשל אם אני צריכה להתעטש או להשתעל, מרגישה שאם לא אתאפק במודע, יברח שתן בזמן העיתוש או השיעול. האם כדאי למומחה באורוגניקולוגיה? אשמח גם לשמוע מעט על הבדיקות המקובלות במקרים כאלה. מדוע יש לי תדירות מאוד גבוהה של דלקות בדרכי השתן? איך ניתן לטפל אחת ולתמיד.

28/01/2013 | 12:25 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, לעיתים יש תסמינים הדומים לאתסמינים של דלקת בדרכי השתן אך אין באמת דלקת. דלקת מאובחנת כאשר יש תסמינים מתאימים ותרבית שתן חיובית. יכולות להיות סיבות רבות לתלונות אלו. תפני לאורולוג בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה