שאלה דחופה!! מודאגת מאוד.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/01/2013 | 11:03 | מאת: בת מודאגת..

אבא שלי בן 61 ולאחרונה החלו להופיע לו דימומים בשתן. מבדיקת שתן לציטולוגיה שעשה לפני כחודש נכתב כי אין עדות לתאים ממאירים. בבדיקת סיטי של הבטן והאגן (תלת פאזי)אותה עשה לפני כשלושה חודשים נכתב כי שלפוחית השתן בקיבולת טובה ודפנותיה סדירים. עם זאת בציסטוסקופיה שביצע לפני כחודש התגלו שני גידולים שבביופסיה שאת תוצאותיה קיבל השבוע התגלו כממאירים (high grade tradional carcinoma) בדרגת T2 ("גידול חודרני של כיס השתן ושופכן ימין דיסטלי") המלצת הרופא הייתה כריתת כיס השתן והכליה. שאלתי היא: 1. כיצד הבדיקות המקדימות שנערכו בהפרש זמן קצר היו תקינות? 2. האם במקרה כזה מומלץ לקבל חוות דעת שנייה לפני שהולכים להליך כה אגרסיבי של הוצאת השלפוחית ושחזורה? 3. האם כדאי לבקש לעשות שוב סיטי? תודה רבה!

27/01/2013 | 16:41 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, לא כל כך משנה מה היה בבדיקות הקודמות , חשוב הביופסיה והתוצאות ההיסטולוגיות. חוות דעת שניה זה עניין אינדיבידואלי , יש כאלו שסומכים על הרופא שלהם וממשיכים את כל הטיפול עם אותו רופא ויש כאלו שהולכים לאין ספור יעוצים. לחוות דעת שנייה יש גם חסרונות , מה קורה עם שני הרופאים אומרים דברים שונים ? מה עכשיו ? הולכים לחוות דעת שלישית ? עם זאת יתכן ורופא אחר יתן פתרון יותר מתאים לכם. ההחלטה אם לפנות לחוות דעת נוספת תלויה בכם ואני לא יכול להמליץ או לא להמליץ על חוות דעת נוספת. בברכה ד"ר עמוס נאמן

27/01/2013 | 16:56 | מאת: מודאגת

האם לדעתך יש מקום לבקש CT נוסף?

מנהלי פורום אורולוגיה