התקשות במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/01/2013 | 18:29 | מאת: איתן

Aשלום ד"ר אני בן 45.8 עקב התקשות במתן שתן ובמיוחד באמצע הלילה, פניתי לאורולוג שביקש שאעשה US הנה התוצאות: כליה שמאלית בגודל וצורה תקינים, בעלת פרנכימה שמורה. המערכת המאספת אינה מורחבת. אין עדות לאבנים. כליה ימנית אותם דברים בדיוק כמו השמאלית. שלפוחית השתן- במילוי חלקי בלבד. ערמונית - בנפח 33 סמ"ק לאחר התרוקנות ללא שארית השתן. מה הערכתך למצב? האם נפח הערמונית סביר? או שהיא מוגדלת? אשמח לקבל כל עצה להמשך טיפול בבעיה. תודה רבה!

27/01/2013 | 00:02 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום איתן, ראה תשובה שכתבתי מתחת ל- יוספי. בעצם עניתי על השאלות. בשורה התחתונה אין כל כך משמעות לגודל הערמונית אלה לחומרת התסמינים . העצה הטובה ביותר שלי זה לפנות לאורולוג. ניתן להתחיל טיפול תרופתי שיקל על התסמינים בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה