U.S דרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/01/2013 | 17:48 | מאת: דן

ידוע כסובל מדי פעם מאבנים בכליות. רוסקה והוסרה, תחת הרדמה מלאה, אבן לפני כשנה. האם מומלץ לי לעשות מעקב אולטרהסאונד כליות, דרכי שתן ושלפוחית כדי לראות שאין הישנות אבנים? באיזה תדירות רצוי לבצע זאת?

26/01/2013 | 23:55 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דן, כן רצוי להיות במעקב. האורולוג שלך יקבע את התדירות. אני בד"כ ממליץ על US אחד מוקדם לאחר ריסוק האבן כדי לוודא שלא נשארו פירורים (לעיתים גם ממליץ לבצע CT) ולאחר מכן בטווח 3-6 חודשים . ה- US הבא יקבע לפי הממצאים בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה