כמה לשתות ומתי?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/01/2013 | 17:45 | מאת: דוד

כמה לשתות ומתי? בן 48, עובד במשרד ולא בחוץ, סובל מנטיה חוזרת לאבנים בכליות, סובל מנטייה קלה ליתר לחץ דם. שאלותיי: 1. כמה כוסות נוזלים לשתות ביום? 2. כמה לשתות בקיץ וכמה בחורף? 3. האם זה כולל נוזלים כגון: מרק, אבטיח וכיוצ"ב? 4. שאלה חשובה: האם יש עדיפות לשתות מעט כל שעה, על פני שתייה מרובה בבת אחת כל מספר שעות? 5. האם שתייה של כמות גדולה בבת אחת (זה מה שאני עושה) פחות רצויה? מדוע? משום שהיא פחות נספגת או מפני שהיא מעמיסה על הכליות?

26/01/2013 | 23:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דוד, אני לא יודע מה המשקל שלך וכמה מאמץ ופעילות אתה עושה ביום. באופן עקרוני ככלל אצבע רצוי שהשתן יהיה לבן ולא צהוב. סדר גודל של 2-3 ליטרים ביום. העיקרון העומד מאחורי הטיפול בהגברת שתייה זה יצירת תמיסה מהולה של מלחים ומים כך שלא ייווצרו משקעים , אם נעקוב אחר היגיון זה רצוי שכל היום הגוף יהיה בהידרציה טובה ולא כמויות גדולות בפעם אחת בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה