איך יכול להיות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/01/2013 | 21:52 | מאת: דנה

בת 51.איך יתכן שבדיקת שתן כללית תקינה לחלוטין אבל בבדיקת התרבית נמצאה עדות לדלקת של חיידק קולי (100,000)? האם לא צריכה להיות עדות לדלקת גם בבדיקת השתן הכללית? יש לציין שחזרתי פעם נוספת על שתי הבדיקות בהפרש של חודש ושוב רק בבדיקת התרבית נמצא חיידק הקולי ולא בשתן הכללי. תודה על התשובה

26/01/2013 | 23:45 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דנה, יתכן שבדיקת השתן לכללית לא נעשתה באופן טוב או שתרבית השתן לא נכונה (לעתים עקב לקיחה לא אופטימלית של תרבית השתן, לעתים עקב עמידה ממושכת של השתן) בכל מקרה צריך להתייחס למקרה לפי התסמינים, כלומר אם יש תסמינים המתאימים לדלקת צריך לטפל בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה