גרד בצינורית השופכה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/01/2013 | 14:27 | מאת: רועי

ד"ר שלום. לפני כחודש לערך התחלתי להרגיש כי מציק לי בצינורית השופכה באיבר לכל אורכו. בבדיקה שעשיתי בבית - מתן שתן לתוך כוס חד פעמית, ראיתי כי השתן שלי אינו צלול וכי הוא מכיל לכלוכים לבנים דקים וקטנים (כמו אטריות.) מדובר בגרד מאוד מציק ומטריד וללא הפרשות. פניתי לרופאה שהפנתה אותי לאורולוגית והאחרונה ביקשה ממני לבצע בדיקת שתן וגם נתנה תרופות 1- כדורי ציפרופלוקסצין 2- זריקת רוספין. וביקשה ממני לא להתחיל עם התרופות טרם אבדק, לא יכולתי לעשות כן משום שהייתה שביתת אחיות שהסתיימה רק שבועיים לאחר מכן. לכן התחלתי בטיפול התרופתי שבמהלכו הרגשתי שהוא מסייע לי חלקית אך לא לגמרי. לאחר שנסתיימה שביתת האחיות עשיתי את בדיקת השתן שתוצאותיה היו - תרבית שלילית, ו- 250/µl כדוריות דם לבנות בשתן. כל השאר בנורמה. הרופאה נתנה לי שוב בדיקות והפעם בתוספת לבדיקת מחלות מין. עשיתי את הבדיקות שוב שכללו שני מבחנות לשתן ובדיקת נוזל הזרע. התוצאות להלן - שתן כללי - SPECIFIC GRAV-U STRI מעל לנורמה - 1.032.(נורמה תחום עליון 1.030) LEUCOCYTES - U STRIP - 75 /µl. Semen culture - תרבית שלילית. Urine culture - תרבית שלילית. ברצוני לציין כי עד לפני 3-4 ימים לערך לא היו לי הפרשות, נכון לעכשיו ישנם הפרשות קלות בצבע צהבהב/ירקרק, כמו כן מטופל 10 ימים ב"רווהטונקס" - שאמור להקל עליי במעברים. שאלתי היא, מה לדעתך יש לי? האם יש מקום לחשש לדלקת בכליות? האם ההפרשות הן תוצאה של הכדור הטבעי שניתן לי? מה עליי לעשות? ממה לחשוש?

20/01/2013 | 23:12 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רועי, יתכן ומדובר במחלת מין שלא טופלה בצורה אופטימאלית. סבירות נמוכה שמדבור בדלקת בכליות. רצוי שתפנה לרופא מומחה במחלות מין או אורולוג בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה