אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/12/2012 | 12:19 | מאת: הילי

בני בן 26 לפני כחודש החלה צריבה לאורך הפין ,לפני מתן שתן לא במהלכו, בוצעה בדיקת שתן שבה התרבית הייתה תקינה אך התגלו כדוריות דם אדומות וקריסטלים, בוצע אולטרסאונד שלפוחית וכליות, ממצאים :התרחבות קלה של אגן כליה בשתי הכליות, התור לאורולוג רק בעוד שבוע ואני מודאגת,את התשובה קיבלתי היום דרך האינטרנט, בדקתי באתר והבנתי שיש תופעה כזו והיא אצל עוברים וילודים, מה המשמכות אצל גבר צעיר שעד היום לא הייתה לו כל בעיה , מלבד שלפני שנתים גם התגלו הממצאים(כדוריות אדומות וקריסטלים הללו בשתן והאורולוג לא מצא לנכון לעשות בירור נתן אנטיביוטיקה למרות שגם אז התרבית הייתה שלילית, אודה על תשובה מהירה,

01/01/2013 | 17:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום הילי, לעיתים אין משמעות להרחבה קלה של אגני הכליות אך לעיתים כן . במקרה הזה אני חושב לכיוון של אבנים בדרכי השתן אך כמובן שחייבים לבדוק אותו. לעיתים צריך הדמיות נוספות כמו CT בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה