אשכים ניידים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/12/2012 | 14:22 | מאת: אלא

בן 5.5 שנים היה במעקב כירורגילדים כל התקופה שעברה עקב אשכים ניידים ולא תמירים שרב הזמן הם מחוץ לשק לאחרונה הכירורג המליץ על ניתוח לתיקון וקיבוע האשכים בשק שאלתי היא מה הם תופעות הלווי /סיכונים של "אשכים ניידים " האם מומלץ שהניתוח יבוצע ע"י רופא כירורג או אורולוג ?

31/12/2012 | 17:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב, הדיון סביב הצורך בניתוח לאשכים ניידים קיים כבר שנים רבות. יש רופאים הדבקים בגישה השמרנית יותר ולא מנתחים ויש כאלו שממליצים כן לנתח ישנם שיקולים לכאן ולכאן. הניתוח בד"כ בטוח מאוד , עם שיעור סיבוכים נמוך מאוד. כאשר אני בודק ילד עם אשכים ניידים אני מתאים הת הטיפול למקרה בספציפי. מתחשבים במיקום אשכים , גודל אשכים ועוד. גם אורולוגים וגם כירורגי מבצעים ניתוח זה. חשוב שתנותחי ע"י רופא שאת סומכת עליו לא משנה אם הוא אורולוג או כירורג . בהצלחה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה