קשר בין טרשת נפוצה וסרטן שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/11/2012 | 15:08 | מאת: גל

האם יש קשר בין טרשת נפוצה,(אשר אחת התופעות שלה הוא חוסר שליטה בסוגרים ולעיתים רחוקות גם דלקת בשלפוחית השתן) לבין סרטן שלפוחית השתן? מדובר בגבר בן 56

07/12/2012 | 11:37 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, שאלה מענינת הייתי צריך לבצע חיפוש באינטרנט כדי לענות על השאלה. באופן עקרוני הסיכון לסרטן שלפוחית השתן בחולים עם MS מעט גבוהה יותר , לפי מאמר אחז מדובר בשיעור 0.2% במשך 10 שנים. http://www.sciencedaily.com/releases/2009/03/090330165806.htm התסמינים שאתה מתאר בד"כ אינם קשורים לסרטן שלפוחית השתן בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה