לאחר הדמייה ממצאים בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/11/2012 | 01:32 | מאת: גבי

גבר בן 55 ,גילוי הממצא באקראי. ב US האבחנה בכליה צסטה פרפלוית בקוטב עליון, קשר היפואקוגני בשוליי לטרליים 6 ממ ככל הנראה אנגיומיוליפומה. ב CT מודגם בכליה תהליך אקזופיטי בקוטר 12 ממ המודד HU36 לפני הזרקה ועובר האדרה עזה ל HU100 בשלב ארטריאלי ו HU130 בשלב פרנכימטי ופרנכימטי מאוחר. ציסטה לא פשוטה החשודה לתהליך ראשוני. מה אומרים הפיענוחים האלו?

04/12/2012 | 13:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גבי, התהליך הציסטי והאנגיומיוליפומה לא מצריכים המשך בירור. הממצא האקסופיטי שעובר האדרה מצריך בירור , יתכן שצריך להוציא אותו בברכה

04/12/2012 | 14:49 | מאת: גבי

בממצא האקסופיטי ב CT גם כותבים שהוא "מתבלט מהאספקט המדיאלי של אמצע הכליה". האם זה ממצא שלישי על השניים שראו ב US? או שזה מדייק יותר ממה שראו ב US ובא לאפיין בצורה אחרת את המימצע ב US "קשר היפואקוגני בשוליי לטרליים 6 ממ ככל הנראה אנגיומיוליפומה"? ובנוסף איזה בירור אפשר לעשות? ומה אתה מציע? בתודה מראש

מנהלי פורום אורולוגיה