עזרה לגבי תוצאות אולטרסאונד דרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/10/2012 | 16:26 | מאת: גיא

שלום, אני סובל מצריבה בעת מתן שתן ומזרם מפוצל וטפטוף בסוף השתן. בדיקת תרבית שתן יצאה שלילית וכן בדיקת שתן כללית יצאה תקינה. בבדיקת אולטרסאונד נכתב: "בכליה ימין הודגמה הרחבה של אגן הכליה, רוחבו כ-1.8 ס"מ ללא שינוי משמעותי לאחר ההתרוקנות". יתר הממצאים תקינים. מהי משמעות ממצא זה ואילו בדיקות נוספות ניתן לעשות על מנת לאתר את מקור הבעיה?

21/10/2012 | 15:18 | מאת: יוסף 46

בבדיקת מעקב לעניין אחר מצאו לי בUS : "עיבוי קל של דופן שלפוחית השתן". הטכנאי שאל אותי האם הגעתי עקב דם בשתן והשבתי בשלילה. האם נוכח הממצא בUS יש טעם לבצע בדיקות שתן להימצאות דם בשתן, או ברור אחר? תודה יוסף

מנהלי פורום אורולוגיה