גודל ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/02/2009 | 18:07 | מאת: ללא שם

בן 50 רזה בריא בשל תופעה של השתנה תכופה במשך היום (פעם אחת בלילה) אלוטראסאונד צורה ומבנה תקינים - בכליה השמאלית הודגמו מספר גרגרי אבנים (אין כאבים) שלפוחית תקינה ללא אבנים ערמונית - 2.5 * 4.5 *3.0 * ס"מ נפח 18 סמ"ק לאחר התרוקנות שארית שתן 92 סמ"ק PSA 0.39 ערמונית - בבדיקת רופא עם אצבע : 2+ בדיקות שתן- תקינות מה משמעותם של מספרים אלה במידת ערמונית? הם גדולים? קטנים? תקינים? האם יתכן כי מדובר בסך הכל בשתיית יתר של מים ? אודה מאוד לתשובתך

03/02/2009 | 23:15 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! הדבר החשוב לציין שלעיתים אין קורלציה בין גודל הערמונית לסימפטומית שהיא גורמת. לעיתים גברים עם ערמונית קטנה יסבלו מהפרעות חסימתיות קשות ודברים עם ערמונית גדולה לא יסבלו כלל. הבדיקה הרקטלית אינה יכולה לבדוק בצורה מדויקת מה גודל הערמונית. בדיקת ה- US מראה כי הערמונית גדולה במידה קלה (אך כפי שציינתי אין לכך משמעות קלינית) בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה