החלמה מניתוח אגן כליות מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/09/2012 | 23:14 | מאת: יוסי

שלום דוקטור רציתי לדעת מה משך ההחלמה מניתוח אגן כליות מורחב בשיטה הישנה -הפתוחה בטכניקת הפיאלופלסטיקה כלומר עד הוצאת התפרים וחזרה מלאה לתפקוד מלא כולל ספורט והכל והאם השיטה החדשה זמן ההחלמה הסופית הוא יותר קצר? תודה רבה מראש זה מאוד חשוב לי אני ספורטאי וזה מאוד קריטי לי תודה מראש!!!!

11/10/2012 | 16:05 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יוסי, אני חסיד גדול של השיטה החדשה בגישה לאפארוסקופית וכך אני מבצע את כל הניתוחים שלי במקרים כמו שלך של היצרות UPJ. לדעתי לגישה זו יתרונות ברורים במיוחד בספורטאים צעירים כמוך. אין כמעט צלקת ולעיתים הולכים הביתה יום אחרי הניתוח. עשיתי התמחות בארה"ב בתחום הנ"ל וניתחתי ילדים מגיל שלושה חודשים עד גיל 65 .לפני מספר שנים ניתחתי כדורגלן בן 17 שחזר יחסית מהר לפעילות גופנית ולפני כשנה דוגמנית שאני בטוח שראית בטלוויזיה לאחרונה (כמובן שלא ננקוב בשמות) ולא רואים את הצלקת כלל. עדיין קיימים רופאים שמבצעים את הניתוח בגישה פתוחה, חשוב לי לציין שגם השיטה הפתוחה טובה , וחלק מהרופאים שאני מכיר שמפבעצים את הניתוח הפתוח יש תוצאות תפקודיות טובות , הגישה הפתוחה עדיין לגיטימית.

28/07/2016 | 23:09 | מאת: שני

שלום, יש לי הידרונפרוזיס קשה.. שמופיע לי לסרוגין הכאבים... הטורולוג,שלי אמר לי שצריך ניתוח לפי הממצאים בסיטי, אני נמנעת כי יש לי תינוק בבית ומניקה... והבנתי שההחלמה היא מס ימים של אשפוז.... אבל אם יש אשפוז מהיר כמו שכתבת אשמח לשמוע פרטים תודה מראש שני

מנהלי פורום אורולוגיה