כליה דיסטופית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/08/2012 | 09:09 | מאת: שימי

שלום עשיתי בדיקת US של הכליות ודרכי השתן ,הכול תקין פרט למונח זה כליה דיסטופית אגנית באורך של 7.7 ס"מ ? אגב הכלייה השנאלית באורך 10 ס"מ ? מה הפירוש של מונח זה ? האם אורך הכליות לא צריכות להיות זהות שרשום שהכל תקין . הלכתי מפני שאני רץ המון לשירותים והבדיקת שתן תקינ האם זה יכול לומר משהו בעניין זה ? תודה רבה

12/09/2012 | 12:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, כנראה הכוונה לכליה אקטופית , כלומר כליה שאינה במקומה התקין. אין קשר ישיר בין התלונות של דחיפות ותכיפות לבין מיקום הכליה

מנהלי פורום אורולוגיה