בדיקות שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/08/2012 | 17:09 | מאת: דליה

שלום רב, בת 57, בריאה בדרך כלל, לפני מספר ימים החלו כאבים באיזור מותן ימין לכיוון הגב, עשיתי ב דיקת שתן ותרבית, להלן התשובות: בבדיקת שתן: leukcocytes 500 large nitrite 2 בתרבית: c.f.u/ml culture positive escherichia coli אבקש לציין שמלבד הכאבים בצד הימני אין לי צריבות או כאבים במתן שתן. אבקש לדעת כאשר אומרים דלקת בדרכי השתן, האם הכוונה לדלקת כליות? או לדלקת בשלפוחית השתן ? תודה דליה

23/08/2012 | 08:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

כל השלפוחית וגם הכליות הן חלק מדרכי השתן. כאשר יש תלונות של דחיפות ותכיפות במתן שתן ללא חום וצמיחה חיובית בתרבית שתן מדובר בדלקת של השלפוחית כאשר יש כאב במותן, חום, תרבית שתן חיובית, עליה בספירת הדם אז מדובר בדלקת של הכליה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

23/08/2012 | 08:56 | מאת: דליה

מנהלי פורום אורולוגיה