כאבים, דם בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/08/2012 | 02:35 | מאת: מהמ"ז

שלום רב אני בן 39, בריא לחלוטין. לפני יומיים, חשתי פתאום בכרב בבטן עליונה בצד ימין, הכאב הלך והתחזק. יום לאחר מכן, הכאב כיסה אזורים נוספים במותן ובבטן אמצעית. עשיתי בדיקת שתן מהירה במרפאה, וגילו שיש כדוריות דם אדומות ++++ בצילום רנטגן הרופא משפחה לא מצא שום ממצא ברור. בקש לעשות אולטרה סאנד כליות ודרכי שתן, והמליץ על שתיה מרובה. שתיתי הרבה מיים בתקופה קצרה, והשלפוחית נתמלאה. וכשניסיתי להתרוקן, חתי בכאבים עזים מאד בשני הצדדים, מימין ומשמאל, באזור הכליו. הכאב בלתי יתואר!! השאלות: 1. למה הכאב הוא בשני הצדדים? האם אבן יכולה להופיע בשני צדדים באותו זמן? 2. שתיה מרובה אמורה להקל בכאב כליות. הלא כן? למה זה דווקא גורם לכאבים חזקים במיוחד? ותודה על ההתיחסות

21/08/2012 | 16:12 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום נדיר שאבן מופיעה בשני הצדיים, כאב דו צדדי יכול היה להיגרם עקב לחץ גבוהה בשלפוחית שגרם לשתן לעלות לכליות השתיה המרובה גרמה לשלפוחית מלאה והעלאת הלחץ בשלפוחית

מנהלי פורום אורולוגיה