ניתוח אצל ילד בן כמעט ארבע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/08/2012 | 17:43 | מאת: דניאלה

לבני יש מים באשך השמאלי מרגע הולדתו (עפ"י מראה ועפ"י תוצאות אולטרה סאונד). היינו במעקב אצל אורולוג ילדים שטען כל הזמן שהכל בסדר אך אני התעקשתי אמרתי שלפעמים הכל נראה תקין ולפעמים נראה שגודל האשך משתנה. עשינו US לפני כחודשיים וראו שיש מים באשך המשאלי. עקב כך שהרופא המטפל לא נמצא הלכנו לאורולוג אחר וסיפרנו לו שלעיתים רחוקות צד שמאל של האשך גדל מאוד והוא אמר שצריך לעשות לבני ניתוח בקע ושאיבת נוזלים. ושאלותי- האם באמת יש צורך בניתוח? מה ההשלכות לכך שלא מבוצע הניתוח? מה מידת הדחיפות של הניתוח? כיצד מבוצע הניתוח? האם זה משנה מי מבצע את הניתוח? תודה.

16/08/2012 | 12:52 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דניאלה, הופעת מים באשך כפי שאת מציינת (הידרוצל) זה סוג של בקע (ללא נוכחות של מעי בשק ההרניה) נהוג היום לנתח בגיל שנתיים (יש כאלו במנתחים בגיל שנה). ככל הנראה אין השלכות קיצוניות לאי ביצוע הניתוח אך לבצע את הניתוח בגיל מאוחר יותר זה אחלמה קשה יותר . מכאן שהניתוח לא דחוף. יש מספר טכניקות לביצוע הניתוח. הניתוח כולל חתך מפשעתי קטן (אני משתדל שיהיה לא יותר 2 ס"מ) ותיקון דומה לבקע. אני משאיר מספר תפרים נמסים שמתמוססים עם הזמן בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה