מתן שתן בתדירות גבוהה מאוד, ביום ובלילה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/08/2012 | 19:31 | מאת: גיא

שלום רב. בעיה זו מלווה אותי כל חיי. אני בן 31, אסטמתי, לחץ דם גבוה, עודף משקל(אך נמצא בירידה עקב דיאטה). הבעיה היא שאני מרגיש לחץ וצורך בהתרוקנות בתדירות גבוהה, כל שעה-שעתיים, כולל בלילה. אני לא זוכר לילה שעברתי בשינה רציפה ומלאה מעולם. הצורך קיים בכל מצב, כולל במשטר מים בלבד, בשתייה רק עד שעה מסויימת וכו'. עשיתי איסוף שתן, אולטרה סאונד ובדיקה אורודינאמית שלא מצאו בעיה (חוץ מנפח שלפוחית קטן מהממוצע 200מ"ל). כמו כן ניתנו לי מבחר רב של תרופות בניסיון להקל או לפתור את הבעיה אך ללא שום שיפור או הצלחה. קודם כל אשמח לדעת מה השם הנכון לבעיה זו, האם מדובר בתכיפות במתן שתן? שלפוחית רגיזה? כמובן שהבעיה פוגעת בכל אספקט של חיי ומתישה אותי. אשמח לקבל סיוע מקצועי והכוונה לפיתרון הבעיה. תודה מראש.

07/08/2012 | 15:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גיא, הבעיה נקראת overactive bladder במידה ובוצע אורודינמקיה שהוכיחה שיש התכצויות בלתי רצוניות זה נקרא detrusor hyperactivity . במקרים אלו שווה לעברו גם MRI עמוד שדרה. סביר להניח שניסו טיפול בתרופות אנטיכולינרגיות . אני לא יודע איזה תרופות ניסיתה. כיום יש תרופות חדשות (אולי ניסיתה , אם לא אז שווה לנסות) במקרים אלו אני לפעמים ממליץ על טיפול של השלפוחית בתקופות אנטיכולינרגיות. למרות שישנן עבודות שטיפול זה עוזר ישנם אורולוגיים שלא מאמינים בכך. לעיתים אני רואה מקום לבצע ציסטוסקופיה וביופסיות מהשלפוחית כדי לשלול בעיות אחרות. טיפולים נוספים חדשים יחסית למצבים אלו (לאחר שנשללו בעיות אחרות) יכולות להיות: ביופידבק, הזרקת בוטוקס לשלפוחית, נוירומודולציה סקראלית או לעצב הטיביה. בברכה ד"ר עמוס נאמן בברכה ד"ר עמוס נאמן

08/08/2012 | 08:25 | מאת: גיא

האם אוכל להגיע ולהמשיך טיפול דרכך? מה הנוהל?

מנהלי פורום אורולוגיה