קשר בין וריקוצלה לטסטוסטרון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/07/2012 | 12:35 | מאת: אלון

שלום, קיימת אצלי וריקוצלה דרגה 2, עשיתי 2 ספירות זרע שיצאו לא טובות כל כך. בינתיים אמרו שאין צורך בניתוח בגלל שאני רק בן 19, ועדיין לא רוצה להכניס אישה להיריון. בכל אופן, לפי מה שהמשכתי וקראתי, אם יש וריקוצלה זה משפיע על האשכים, ואז ישנה השפעה על הפרשת הטסטוסטרון. טסטוסטרון משפיע על הקול הגברי, שיערות בחלקי הגוף, גדילת המין הגברי .. בהתחשב בעובדה שיש לי וריקוצלה, ואיבר המין שלי לא התפתח למעשה כמעט (בשנתיים האחרונות שמתי לב) , התפקוד המיני שלי לא כל כך טוב(גמירה מהירה וכדומה), לא קיימות אצלי כמעט שיערות בחזה. הקול שלי לא עבה במיוחד .. כנראה שהוריקוצלה משפיעה על הפרשת הטסטוסטרון אצלי. אני כבר בן 19, יש מה להציל מבחינת גודל האיבר שלי והדברים שציינתי, במידה ונזריק טסטוסטרון או נעשה את ניתוח הוריקוצלה ? אני רוצה עדיין להמשיך להתפתח כי לא התפתחתי מספיק, כמו שאמרתי איבר המין שלי מאוד קטן, הקול שלי לא עבה, שיערות, תפקוד מיני, מסת שריר וכדומה ... הנושא הזה מאוד חשוב לי, תודה מראש.

01/08/2012 | 20:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, הוריקוצל אינו קשור לטסטוסטרון. עלייך לפנות לאנדוקרינולוג לבדיקה. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה