כליה קרוס אקטופית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/07/2012 | 22:16 | מאת: יעל

שלום רב, אני בשבוע 23 בהריון תאומות. בסקירה המורחבת ראו כי לאחת מהן כליה שמאלית היא קרוס אקטופית.כליה אגנית. נמוכה וקטנה יותר. הכליה הימנית בסדר. 1. האם יהיו בעיות בתפקוד שלה בהמשך? 2. האם יכולה להיות החמרה? 3. האם יהיה צורך בניתוח? 4. האם יש הגבלה על תפקוד הילדה בהמשך? אני קצת חוששת. לתשובתך אודה יעל

01/08/2012 | 19:55 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, הא הבנתי נכון כליה ימנית תקינה וכליה שמאלית נמצא בצד ימין נמוך באגן והיא קטנה יותר. כליה קטנה יכולה להעיד על כך שהתפקוד שלה נמוך. כאשר יש בעיה אחת בדרכי השתן יש סיכוי רב יותר לבעיה נוספת בדרכי השתן (רפלוקס של שתן ועוד). כמו כן סיכוי גבוהה יותר לבעיה במערכות אחרות לא ניתן לנבא מה יהיה התפקוד של הכליות וכייצד זה ישפיע על התפקוד העתידי

מנהלי פורום אורולוגיה