המשך טיפול לאחר פליטת אבן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/07/2012 | 23:03 | מאת: נדב

לפני כמה ימים פלטתי אבן בגודל 3 מילימטרים. חזרתי הביתה ונאמר לי שהדבר החשוב ביותר לעשות הוא להקפיד לשתות הרבה מים, אבל הכמויות שאמרו לי לא היו עקביות. בנוסף בסריקת CT שביצעתי התגלתה אבן קטנה נוספת בכליה השניה. רציתי להתייעץ בקשר להמשך, כמה כדאי לי לשתות ביום? האם יש שינויים באורח החיים שכדאי לעשות כמו יותר או פחות פעילות גופנית שיכולים לעזור? אוכל מסויים שכדאי לאכול או להימנע ממנו? וכו' אשמח לכל עזרה, תודה נדב.

25/07/2012 | 11:39 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום נדב כמות השתיה תלויה בגיל שלך ומשקל .כמו כן תלוי בכמה פעילות גופנית אתה עושה. באופן כלל בין 2-3 ליטר אצוי שתבצע בירור מטבולי לאבן ואיסוף שתן , לעיתים ניתן לתת טיפול שמפחית במידה מסוימת יצור אבנים בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה