psa גבוה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/02/2009 | 11:46 | מאת: אורון

אני בן חמישים וחמש. בבדיקה ראשונה ומקרית נמצא psa גבוה -29 קיבלתי שני סוגי אנטיביוטיקה ובדיקת דם נוספת (מבדלת?)בבית חולים, בעוד חודש ופגישה עם הרופא בעוד שבעה שבועות. ההשערה של הרופא היא דלקת. מקריאת הערכים כאן מסתבר שערכים שלי מאד לא נורמלים. כ"כ לא עברתי בדיקה ידינית אצל הרופא. אני חושש שאולי התהליך בו החל הרופא הוא איטי מידי. הסממן היחידי שאני חש הוא השתנה מוגברת יחסית למה שהייתי רגיל בעבר הרחוק. ללא שום סימפטום נוסף לא כאב לא בצבע לא בזרימה וכו'. תודה

18/02/2009 | 22:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אם אתה חש שהתהליך איטי מדי תפנה שוב לאורולוג. בכל מקרה נהוג לטפל באנטיביוטיקה במשך חודש במקרים שיש חשד לדלקת (האם בדיקת השתן הראתה דלקת ?). חלק מהבדיקה האורולוגית כוללת בדיקה רקטאלת. לעיתים במצבים של דלקת חריפה המלווה בחום לא מבצעים את הבדיקה מייד אלה ממתינים עד שמקבלים אנטיביוטיקה במשך מספר ימים. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה