שטיפת השלפוחית לזיהום כרוני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/06/2012 | 13:09 | מאת: מירה

עקב זיהום כרוני בדרכי השתן אני נוטלת כבר מספר שנים כטיפול מונע 100 מ"ג מקרודנטין ליום. זה לא מרפא אבל מדכא את כמות החיידקים ואת הסימפטומים. שאלתי: האם לא ניתן למגר את החיידקים (לרוב אי קולי) בטיפול יותר אגרסיבי ע"י שטיפות השלפוחית באנטיביוטיקה?

05/07/2012 | 09:52 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מירה , שאלת שאלה מצוינת. ישנם מספר מחקרים שבדקו נושא זה , העדויות המדעיות אינן מספיק חזקות אך בחלק מהעבודות העלו נראה שכן יש תועלת מסוימת מטיפול זה. רוב האורולוגים לא ממליצים על טיפול זה. אגלה לך סוד , אני כן משתמש בשטיפות כאלו במספר מטופלות , ראיתי בחלק מהמקרים תוצאות מצוינות. כמו כן ברור שנשים אלו כמוך סובלות מהתופעה וזה פוגעה להם באיכות החיים , שטיפת השלפוחית היא פעולה קלה ללא סיבוכים ולכן לדעתי במקרים מסוימים (כמו שלך) בהחלט יש מקום לנסות זאת למרות שזה לא נחשב ל- mainstream בברכה ד"ר עמוס נאמן

05/07/2012 | 10:29 | מאת: מירה

שלום לדר' נאמן תשובתך שמחה אותי והפיחה בי תקוה שאולי ניתן לטפל בזיהום הכרוני ע"י שטיפות. אשמח לקבל קצת יותר פירוט לגבי התהליך. די ברור לי שאין מדובר בפעולה חד פעמית. במידה שקיימים פרסומים בנושא, אודה לך אם תיידע אותי על כך מירה

מנהלי פורום אורולוגיה