כאבי כליות עקב התאפקות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/05/2012 | 12:42 | מאת: ירון

שלום רב, ברצוני לשאול את דעתך לגבי מקרה שארע לאחרונה, יצאתי לבילוי שכלל שתיית בירה (מה שידוע כמשתן) לפני היציאה הביתה לא ניגשתי לשירותים והחלטתי להתאפק עד שאשוב הביתה, כבר אז הרגשתי שהשלפוחית מלאה אך האמנתי שהיא תסבול דיחוי עוד כ- 10-15 דקות עד שאגיע הביתה, במהלך הנסיעה השלפוחית לחצה מאוד וגרמה לאי נוחות, ממש בכניסה לחניה פתאום חשתי כאילו השתן "עולה ומציף" את הכליה השמאלית, מה שלווה מיידית בכאב חזק בגב, אני יכול לציין שמעולם לא היו לי כאבי כליות, אבל כשזה הגיע היה ברור לי שהכאב מגיע מהכליה, יצאתי מהרכב ומיהרתי לשירותים להתרוקן, הכאב היה חזק ומנע ממני מלהתיישר ולהתרוקן בנוחות, כרבע שעה לאחר ההתרוקנות הכאב חלף, אני יכול לומר שמרגע הכאב ועד שהתרוקנתי חלפו דקות בודדות, ובכל זאת, שמעתי בעברי (ממקרה שעבר על אבא שלי) שהתאפקות יכולה לגרום לנזק בכליות, האם מקרה כזה שהתפרץ בכאב נוראי יכול לגרום נזק ? האם יש צורך לבצע בדיקות ? אודה לתשובתך, ירון

19/05/2012 | 14:54 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, מקרה שאתה מתאר אינו שכיח אך מתאור המקרה נראה שזה אופיני מאוד לחזרה של השתן לכליות. סביר להניח שלא הגרם נזק , בכל מקרה סביר להניח שהייתי ממליץ לך לבצע US ובטוח ממליץ לך לא להתאפק כל כך בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה