אבן 7 ממ בגביע עליון כליה צד שמאל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/04/2012 | 09:05 | מאת: חיים

הממצא התגלה באקראי. אין לי כאבים, כל הבדיקות תקינות. הומלץ על ריסוק חוץ גופי בגלי הדף, שמעתי שיש טיפול מתקדם יותר בגלי קול , שהופך את האבן לאבק ולא לרסיסים, האם זה נכון? אם יש סיכוי שהאבנים שרוסקו ישארו בכליה ויגרם לי עוית כליתית האם כדאי לי לבצע פעולה זו או להשאיר את במצב כפי שהוא? מה הסיכוי באחוזים לעוית כתוצאה מהטיפול? תודה חיים

19/05/2012 | 13:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, גלי הדף, גלי קול בעצם מדובר באותו דבר. יש מכונות חדישות יותר אבל הטכנולוגיה דומה. לגבי הצורך בטיפול , אתה מבקש חוות דעת נוספת על מה שנאמר לך. אתה יכול לפנות ליעוץ מסודר (ממש לפנות לרופא). בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה