interstitial cystitis - מספר שאלות כלליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/04/2012 | 22:08 | מאת: תמיר

ברשותך, ד"ר: 1. עד כמה התפתחה לכך המודעות בקרב הרופאים ובפרט האורולוגים בארץ בשנים האחרונות? 2. מה מוצע כיום באבחון לכך בישראל? האם הוכנסה בדיקת הרגישות של השלפוחית לאשלגן? ועד כמה היא רגישה? 3. מה מוצע כיום בטיפול למחלה? האם הטיפול המוצע באלמירון מתאים רק למקרים שבהם ישנה מעורבות ידועה של דלקת בדופן השלפוחית? מה המצב כיום לגבי טיפול זה בישראל? תודה מראש על כל מענה..

03/04/2012 | 18:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום תמיר, לפי השאלות יש לי תחושה שאתה מנצל את הפורום שנועד לתת מענה למטופלים , לצורך מידע עבור מוצר מסחרי. עם זאת עקב הספק שאכן מדובר במטופל אענה על השאלות 1.אורולוגים מודעים לתופעה 2. אבחנה מבוססת על שלילת ממצאים אחרים שיכולים לגרום לסתמינים דומים. בדיקת KOH אינה בשימוש רוטיני ויצאה כמעט מהמלצות של גופים בין לאומיים 3 . DMSO, ציסטיסטת, אלמרון הם טיפולים מקובלים חג שמח ד"ר עמוס נאמן

03/04/2012 | 22:32 | מאת: תמיר

אני אדם פרטי (צעיר) שכנראה סובל מהתסמונת. תודה לך על המענה הכן. האם ביכולתי לבקש בדיקת אשלגן כלורי? אלו עוד בדיקות מאששות יש מלבד שלילת תסמונות ומחלות עם סימפטומים דומים (כמו למשל פרוסטטיטיס כרונית?)? תוכל לציין מספר דוגמאות בקצרה, מלבד בדיקת נוזל ערמונית, צילומים וביופסיות של שלפוחית ודרכי שתן? אני מקווה שתהיה הבנה טובה יותר בעתיד של התסמונת והגורמ/ים לה.

מנהלי פורום אורולוגיה