איטיות במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/03/2012 | 20:26 | מאת: מרים8

אני בת 64, בריאה בדרך כלל. לפני מספר חודשים התחילה תופעה של "איטיות" במתן השתן - דהיינו מה שלקח קודם 15 שניות לתת שתן - לוקח עכשיו 3 דקות (ארוכות). אין לי כאבים או סומטומים אחרים. הרופא שפניתי אליו שלח אותי לבדיקת flow, אשר כצפוי יצאה גרועה מאד. כעת הוא רוצה לבצע פרוצדורה "עם ברזלים"?! להרחבת השופכה. זה צעד נכון? אם לא אעשה כלום, אני מזיקה לעצמי? תודה מראש

26/03/2012 | 20:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מרים, לפי מה שזה נשמע יש לך ככל הנראה חסימה במוצא שלפוחית השתן. ממצא זה חייב התיחסות רצינית , אל כדאי להזניח. ישנן מספר בדיקות כדי לברר מה דורם לחסימה. מכיוון שאני לא מכיר את המקרה אני לא יודע מה הבדיקה המומלצת הבאה. תפני ליעוץ מסודר בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה