אולטראסאונד כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/03/2012 | 16:11 | מאת: שרה

בבדיקת סריקת כליות נירשם: בכליה הימנית נצפתה הסתיידות פרנכימתית בקוטר 0.3 ס"מ. מה פירוש הסתיידות פרנכימתית? האם יש צורך לעקוב? בכליה השמאלית הודגמה ציסטה קורטיקלית בקוטר 5.6 ס"מ המכיל מחיצה עדינה בחלק התחתון של הציסטה, פרט לכך תוכן הציסטה צלול. האם עלי להיות מודאגת??

26/03/2012 | 20:55 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרה, בכל מקרה עלייך לפנות לאורולוג , מכיוון שלא ראיתי בעצמיאת ה- US לא אוכל לחוות דעה. הסתידות קטנה 3 מ"מ יכולה להתאים לאבן בכליה. ציסטה ככל הנראה פשוטה לפי התאור ולכן למעקב בלבד בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה