ציסטה בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/03/2012 | 20:20 | מאת: שרון

שלום רב, עשיתי היום סונר כליות וזו התשובה: כליה ימנית באורך 11.7 ס"מ. בחלק אמצעי ציסטה בודדת 2.3 ס"מ, ללא ממצא אחר. כליה שמאלית באורך 11.9 ס"מ. בחלק עליון ציסטה 7.2 ס"מ בחלק אמצעי ציסטה נוספת 2.5 ס"מ עם מחיצות עדינות ציסטה לא פשוטה ועוד ציסטה פראפביק בגודל 2.2 ס"מ. הפרנכימה בעובי תקין. אין עדות לאבנים או גושים. מערכות מאספות אינן מורחבות. שלפוחית השתן קיבולת תקינה ללא גושים ללא אבנים. ערמונית בגודל רגיל נפח 25 סמ"ק. שקראתי לגבי ציסטה לא ברורה הבנתי שזה כנראה גידול. האם אפשר לדעת לפי תשובה זו אם זה אכן גידול? אשמח לעדכון ממך. תודה, יוסי

25/03/2012 | 23:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לא ניתן להסתמך על בדיקת US במקרה זה

25/03/2012 | 23:24 | מאת: שרון

תודה על התשובה אבל לא ממש הבנתי,שלחו אותי לסיטי אבל עד שאעשה אתה יכול להגיד על סמך בדיקה זו אם זה גידול? תודה

מנהלי פורום אורולוגיה