ציסטוסקופיה????????????? איך למה וכמה????

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/02/2012 | 17:09 | מאת: מבועת

שלום, אני בן 28 בריא. מזה כ11 שנים בכל פעם שאני מבצי בדיקת שתן ישנו ממצא של כדוריות דם בשתן (איני רואה את זה בעת מתן השתן, אלא רק בבדיקת מעבדה). הייתי בעבר אצל אורולוג ששלח אותי לאולטרסאונד של דרכי השתן והכל יצא תקין. היום ביקרתי שוב אצל אורולוג, לאחר שרופא המשפחה הפנה אותי אליו עקב בדיקות דם ושתן שביצעתי שבבדיקת השתן שוב, כרגיל, התגלו כדוריות דם בשתן. האורולוג בדק אותי, בדק את בלוטת הערמונית והפנה אותי לביצוע בדיקת שתן נוספות, CT וציסטוסקופיה בהרדמה מלאה...... אני לחלוטין מבועת מהמחשבה לעבור את הבדיקה הזו ועל אחת כמה וכמה זה שירדימו אותי. השאלה שלי היא, האם הבדיקה הזו באמת הכרחית נוכח הגיל הצעיר שלי ועתם העובדה שהתופעה הזו מלווה אותי כל כך הרבה שנים ואין לה שום תופעות לוואי שניתן להצביע עליהן. אודה על תשובתך ושבת שלום.

09/02/2012 | 14:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אתה בעצם רוצה חוות דעת שנייה. חוות הדעת צריכה להיות רצינית לאחר בנבדקת ולאחר שאורולוג עבר על כל הפרטים. חוות דעת שנייה בהחלט מקובלת היום. תפנה לאורולוג לצורך קבלת חוות דעת בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה