בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/02/2012 | 20:17 | מאת: שרון

שלום רב, לאחר אירוע של דם בשתן נשלחתי לעשות מספר בדיקות, ביניהן בדיקת זרע. בבדיקה נמצא כי יש Leucocytes בודדים. מה המשמעות של זה? האם זה מעיד על דלקת בדרכי השתן?

09/02/2012 | 13:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרון בדיקת זרע אינה בדיקה שיגרתית בבירור דם בשתן , מדוע בוצע ? המצאות מספר כדוריות לבניות בזרע לרוב אין לכך משמעות

09/02/2012 | 16:28 | מאת: שרון

לאחר האירוע של דם בשתן הוחלט ע"י האורולוג (למעשה 2 אורולוגים, אחד של הקופה, ואחד מומחה) על מספר בדיקות, ביניהן בדיקת זרע הכוללת: 1. ספירת זרע: Leucocytes בודדים 2. בקטריולוגיה: Urine Culture שלילית, Chlamydia Trachomatis DNA שלילית, Sperm Culture צמחה פלורה של עור 3. Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum- עדיין אין תשובות. בבדיקה אצל האורולוג נשאלתי אם יש צריבה בעת ולאחר מתן הזרע ועניתי שכן, ומכאן אני משער שהופניתי לבדיקת זרע, לשלילת מחלות מין. כמו כן, הומלץ לי לעבור ציסוסקופיה ו-CT של דרכי השתן העליונות, על מנת לשלול גידולים (לעניות דעתי בדיקות מיותרות, אך אף רופא לא ייקח על עצמו את האחריות לדם בשתן ללא הסבר) שאלתי היא: האם אכן יש צורך בבדיקה הפולשנית וה-CT. או שניתן לסיים את הבדיקות לאחר קבלת כל התשובות של בדיקות השתן והזרע, במידה והן אכן בסדר, מתוך סבירות כי האירוע של דם בשתן שהופיע אצלי נגרם מאבן, או קריש דם וכד'??

מנהלי פורום אורולוגיה