חייבת לדעת דברים דחוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/01/2012 | 16:29 | מאת: דנה

אני סובלת משלפוחית קטנה ורגיזה ועם הרגשה כל 2 דקות צורך להטיל שתן הרופא אורולוג המצליץ כדורים ששמעתי שמדללים דם משהו כזה בשם אלמירון ל3 פעמים ביום ורציתי לדעת שמעתי שזה עלול להשפיע על הדם, כבד ועוד..האם הכדור אכן מסוכן לקחת? הוא באמת יכול להרוס את הכבד? הוא לא בסל הבריאות אבל אני רוצה לשלוח פקס למשרד הבריאות שיוכלו אולי לתמוך בעלות ומצד שני אני מפחדת לא סומכת על האורולג שלי בבלינסון אני הולכת אליו ואם אצטרך לעבור טיפולים לא בסל שעולים כסף זה במרפאה הפרטית שלו השאלה אם הכדורים האלה הם לא סיכוי בריאותי? אם כן אז לא יאשרו במשרד הבריאות לתמוך בי להחזרים על הטיפול נכון? אשמח לדעת אם זה מסוכן לקחת או לא יש סיכוי? חמור? וגם על טיפול שטיפות לשלפוחית השתן עם תמיסת DMSO אם הם גם מסוכנים לבריאות ומסרטנים? או החומרים הכימים האלה לא מזיקים והם בטוחים לשימוש? ומשרד הבריאות גם עליהם יוכל לתמוך בטיפולים בשבילי? כי הם אמרו שאשלח להם פקס על טפיולים שלא בסל ואולי יעזרו לי לממן.. ושאלה האחרונה הכדורים והטיפול שכתבתי האם עוזרים ומומלצים? אשמח לתשובות תודה.

07/02/2012 | 18:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דנה ! הטיפולים שאת מתארת ניתנים באינדיקציה מסוימת, מהתאור שלך לא ברור לי אם הגיעו לאבחנה. בד"כ האבחנה כוללת ביצוע ציסטוסקופיה וביופסיה מהשלפוחית. שאלת שאלות לגבי תופעות לוואי ורעילות של התרופות. רצוי שתפני שאלות אלו לרופא או מכון המתמחה בטוקסיקולוגיה. ציינת שאת לא סומכת על האורלוג שלך. זה לא דרך טובה להתחיל טיפול. תפני לאחד שאת סומכת עליו. למרות שאני לא ממליץ על רופאים בפורום אני חושב שאני יודע למי את מתכוונת ולדעתי הוא רופא מצוין. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה