שלפוחית שתן ואגני כליות מוגדלים אצל עובר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/01/2012 | 21:56 | מאת: עינת

ערב טוב, מקווה שתוכל לעזור לי.... ברצוני לשאול מספר שאלות.... אבל לפני כן קצת רקע לשאלות: לאחר בדיקת שקיפות עורפית נאמר לי כי לעובר יש שלפוחית שתן מוגדלת. כעבור כחודש ביצעתי סקירה מוקדמת כאשר בה רואים כי השלפוחית עדיין מוגדלת ויש לה דופן עבה (לדברי הרופא) וכן גם אגני הכליות של העובר מוגדלים. מסקנת הרופא כי ישנה חסימה חלקית של השלפוחית וזאת לאחר שבמהלך הבדיקה הבחין הרופא כי העובר רוקן אותה חלקית. כעת אני בשבוע 18- אתמול ביצעתי בדיקה נוספת על מנת לבדוק את כמות מי השפיר ונכון לאתמול הכמות תקינה. (הרופא אמר כי במידה והייתה כמות מועטה של מי שפיר היה ממליץ על הפסקת הריון). כעת המלצת הרופא היא להמתין כחודש לביצוע סקירה מאוחרת שלאחריה נוכל לדעת את מצבו של העובר. ברצוני לדעת- האם קיים סיכוי לפגיעה בכליות והאם ניתן לדעת זו בבדיקת אולטראסאונד? בנוסף האם קיים סיכוי שלא תהיה כלל פגיעה בכליות והתינוק יחיה חיים טובים (בע"ה)? כמו כן במידה ותהיה פגיעה בכליות של העובר מה ההשלכות שלה לאחר היוולדו? אשמח אם תוכל לענות על השאלות בכובד ראש כיוון שאני אובדת עצות- לא הייתי רוצה להביא לעולם ילד שיסבול מכאבים או שייאלץ לעבור דיאליזה כל חייו. אודה לתשבובתך.

07/02/2012 | 18:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עינת, לא כאן המקום לענות על כל השאלות הללו. את צריכה לפנות באופן מסודר ליעוץ טרום לידתי , יש משעות לכל מה שנאמר ויש הרבה אינפורמציה שצריך להבין. כאשר אני יושב עם המשפחות ביעוצים אלו נערכת שיחה ובה מתעוררות שאלות רבות. יעוץ כזה לעיתים אורך חצי שעה . כמובן שאני לא יכול לכתוב כאן הכל. באופן כללי נראה שמדבור כאן במצב שנקרא posterior urehtral valve. בהחלט יכול להיות פגיעה כלייתית ופגיעה בשלפוחית השתן מחד גיסא ומאידך גיסא ישנם ילדים שחיים חיים מלאים ללא הפרעות משמעותיות. לא ניתן לנבא במאה אחוז מה יעלה בגורלן של כליות אלו אך לעיתים אפשר לקבל מושג טוב מבדיקת ה- US תפנו ליעוץ בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה