שאלות לגבי וריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/01/2012 | 21:54 | מאת: תומר

שלום, אני חיל בצנחנים ואובחן אצלי וריקוצלה בדרגה 3-4 לפני כמעט שנתיים בתחילת הטירונית. מאז עברתי 2 בדיקות זרע, הראשונה לפני 7 חודשים שבה המורפולוגיה האיכות זרע היה 8%, והשניה לפני חודשיים שבה המורפולוגיה היה 2%. לפני כמה ימים היתי באוראולוג נאמרו לי שאני צריך לעשות ניתוח והתאריך כבר ישלח לי בדואר. השאלות שלי הן האם זה בסדר להמשיך ולעשות פעילות גופנית כי ב3 חודשים הקרובים הולך להיות לי פעילות גופנית קשה הכוללת סחיבת משקלים רבה אז האם זה בסדר לעשות והאם זה פוגע בזרע? ולאחר הניתוח כמה זמן מנוחה צריך עד שאפשר לשוב למעליות מלאה? והאם זה בסדר בכלל לסחוב משקל רב עם הוריקוצלה? תודה רבה

12/01/2012 | 13:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אענה רק על חלק אחד מהשאלה. באופן עקרוני אני ממליץ על מנוחה של 3 שבועות לאחר הניתוח ,יתכן ולרופא המנתח יהיו המלצות אחרות

12/01/2012 | 16:09 | מאת: תומר

ומה לגבי המצב כרגע? האם זה בסדר לעשות פעילות גופנית עם סחיבת משקלים?

מנהלי פורום אורולוגיה