וריקוצלה + נוזל זרע דליל ומימי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/01/2012 | 21:56 | מאת: מ.א.

שלום רב ד"ר נאמן, אני גבר נשוי גיל 29 + תינוק בן שנה. לא היו כל קשיים בכניסה להריון ונקלט תוך פחות מחודשיים. לפני שבוע פניתי למיון לאחר שלפתע החלו כאבים חזקים באשך שמאל + בטן תחתונה. בבדיקת א"ס בביה"ח התגלה וריקולצה קטן באשך שמאל ושוחררתי ללא כל הנחיות נוספות או טיפול. מאז הכאבים, השתנה נוזל הזרע שלי בפליטה לנוזל דליל ומימי (לעומת סמיך/מרוכז בכל השנים לפני כן). האם יש קשר ישיר לוריקוצלה? האם השינוי הוא זמני או קבוע? האם יש חשש לפגיעה בפוריות? האם כדאי לפנות לאורולוג מומחה לבדיקה חדשה וטיפול (אם יש צורך)?

12/01/2012 | 11:22 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום סבירות נמוכה שיש קשר בין הוריקוצל לנוזל הזרע. נוזל הזרע יכול להשתנות בסמיכותו ובצבעו לרוב אין לכך משמעות. פנייה לאורולוג לפי שיקול דעתך בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה