כדוריות אדומות בשתן -דחוף!!!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/01/2012 | 16:13 | מאת: אבי28

בת 28 בריאה בד"כ. (חשד לקרוהן). הרבה פעמים אני סובלת מצריבה במתן שתןוהמטוריה. כל פעם אני עושה בדיקת שתן ותמיד יוצא תקין ללא לויקוציטים וכו'. הדבר היחיד שתמיד מופיע אצלי הוא כדוריות אדומות והרבה. בעבר הייתי אצל אורולוג לאחר שהופיע אצלי הרבה פעמים ברציפות והוא אמר שזו לא בעיה אורולוגית. נשלחתי לאולטראסאונד פעם אחת ואז נכתב שהסיבה היא כנראה פליטה של אבן/ חול. רציתי לשאול מה עלי לעשות כאשר זה מופיע אצלי הרבה פעמים? האם זו בעיה אורולוגית? או שעלי לפנות לייעוץ רפואי אחר ואם כן להיכן? האם כל פעם שמופיע כדוריות דם בשתן גם ללא לויקוציטים כדאי לסיים את הטיפול האנטיביוטי? האם בכלל צריך טיפול זה? כעת ממתינה עוד לתשובת התרבית. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.

10/01/2012 | 17:23 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, הופעת דם בשתן מצריכה בירור נוסף. אם כל פעם התרביות שליליות אז תמתיני לתרבית שתן לפני התחלת הטיפול. אין לראות בתשובות שלי יעוץ רפואי תפני ליעוץ מסודר.

מנהלי פורום אורולוגיה