צריבה בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/12/2011 | 18:09 | מאת: חיפאי

אשתי סובלתמצריבה בדרכי השתן קרוב לשנה. בתוך תקופה זאת נמצאה צמיחה בתרבית שתן והיא טופלה ע"י אנטיביוטיקה. בשתי הבדיקות האחרונות לא נמצא ממצא של צמיחה אך הצריבה נמשכת. בבדיקה האחרונה היו כל התוצאות תיו תקינות חוץ מ-2 תוצאות: אריתרוציטים 10 יחידות לדגימה (כשהנורמה היא 4-5 יחידות לדגימה() ולויקוציטים -25 כשהנורמה היא עד 10 כדוריות דם לבנות לדגימה. כל שאר התוצאות (גלוקוז, בילירובין, קטרונים, PH, פרוטאין ,ניטריט ) היו תקינות לחלוטין. מה יכולה להיות הסיבה לשתי התוצאות החריגות הללו שבד"כ מצביעות על דלקת , למרות ששאר התוצאות שוללות קיום זיהום או צמיחה בשתן. אשתי הופנתה לאורולוג אך לפני שאנו פונים אליו אני מבקש לקבל חוות דעת. לסיום שתי הערות חשובות: 1. לפני מס' שנים נתגלה אצל אשתי גידול מפושט שמקורו ברחם. בעקבות זאת עברה ניתוח שבו הוסרו הרחם, החצוצרות, השחלות ובלוטות לימפה. בעקבות הניתוח ובעקבות הישנויות של הגידולים עברה 2 מחזורים של טיפולים כימיים מחזור של הקרנות ו 3 טיפולי ברכיתרפיה. 2. לפני 3 חודשים נמצא אצלה בקע ליד צלקת הניתוח , ואשתי עברה ניתוח להשבת הבקע. במהלך הניתו נתגלו ממצאים חשודים כממאירים (גרורות) ו 5 ליטר נוזלים . נלקחו ביפסיות מכל חלל הבטן שנתגלו כממאירות. תוך כדי האשפוז נתגלו חיידקים בשתן שטופלו באנטיביוטיקה. לאחר שחרורה המשיכה לקחת אנטיביוטיקה לפי המלצת הכירורג. בתרבית שתן שנלקחה ממנה לא נמצאה צמיחה בשתן הצריבה נמשכת בצורה קיצונית במיוחד לאחר מתן שתן. אבקש לקבל חוות דעת. תודה.

02/01/2012 | 08:57 | מאת: חיפאי

האם אפשר להעביר את ההודעה לפורום אורוגניקולוגיה. האם פורום אורולוגיה פעיל?

מנהלי פורום אורולוגיה