צילום רנטגן לילד בן 10

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/12/2011 | 10:12 | מאת: דוד

לפני כשנתיים צילמו את בני בן ה-8, אז, שלושה צילומי רנטגן ללא הגנה על שק האשכים. לפני חודש הסתבר לי שדודה שלו לקחה אותו לצילום נוסף לפני חודש, לבדוק את המעי. ולמרות שאמרתי לה שיהיה כיסוי, והיא אף ביקשה זאת, לא שמו לו כיסוי. אני חושש מאד מהמשמעות של הצילום הנוסף הזה ? 1) האם יש סיבה אמיתית לחששות שלי ? 2) האם אכן יכול להיות נזק ל]פריון בעתיד ? 3)יש אפשרות לדעת מה הנזק אם בכלל ?<

31/12/2011 | 14:41 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דוד, שאלה זו מתאימה יותר לרופא המתמחה בנזקי קרינה. באופן עקרוני נזקי הקרינה נמצאים ביחס ישר לכמות הקרינה , המשך בה הקרינה ניתנה ואיברי המטרה (יש איברים יותר רגישים ויש כאלו שפחות). ראשית יש לציין שרוב המקומות שמבצעים צילומים נוהגים להגן על האיזורים הרגישים ולכן סביר להניח שלמרות שלא ראיתם כן היה מיגון. דבר שני סביר להניח שמספר צילומי רנטגן לא יגרמו לנזק לטווח רחוק בברכה ד"R עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה