קושי וטיפטוף בהטלת שתן ביקיצה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/11/2011 | 17:40 | מאת: איתן

שלום אני גבר בן 57 ללא בעיות בריאות מיוחדות. בשנה האחרונה יש לי קושי להשתין מייד לאחר השינה בעיקר במהלך יומיים שלושה לאחר קיום אקט מיני, גירוי מיני משמעותי או אוננות. הקושי הוא בעיקר לאחר היקיצה וזה מתבטא באי יציאת שתן במשך מספר דקות, טיפטוף ולחץ גדול. כאשר אני עוצר במכוון את השתן ע"י לחיצה בשתי אצבעות על צינור השתן מתחת לעטרה, הלחץ הפנימי כאילו משחרר משהו, השתן מצטבר ויוצא בקילוחים. בדרך כלל יש גם תחושה של השתנה שלא הסתיימה. שמתי לב שלפעמים, גם במשך היום, לאחר התאפקות ממושכת, יש גם עצירת שתן. בד"כ אין בעיות במהלך היום. זה נראה כאילו שריר הסוגר של שלפוחית השטן איבד את גמישותו ו"ננעל" לאחר התאפקות ממושכת. אבל אין לי מושג למה שכיחות התופעה עולה במיוחד לאחר אקט מיני. מה יכולה להיות הסיבה. אני מודאג אבל חושש פסיכולוגית ללכת להיבדק, תודה.

01/12/2011 | 19:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

מדובר בהגדלה של הערמונית תפנה לאורולוג, אין מה להתבייש , יש הרבה הרבה הרבה הרבה גברים במצב שלך

מנהלי פורום אורולוגיה