הליך סולידי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/10/2011 | 07:45 | מאת: א

נשלחתי לביצוע אולטראסאונד עקב הימצאות דם בשתן. זה התוצאות שקיבלתי: "סיבת הפניה : המטוריה. הכליות בממדי ובמנח תקיני . היחס בין הקליפה והסינוס שמור. בכליה הימנית ציסטות בודדות עד כ- 1.5 מ"ס . אין עדות להידרונפרוזיס או להסתיידויות פתולוגיות. בכיס השתן הודגם תהליך סולידי בלתי סדיר, צמוד לדופן אחורי משמאל עד כ- 6x 24 מ"מ , טיבו לא ברור, אבחנה מבדלת של תהליך שאתי, דרושה קורלציה ציסטוסקופית. לסיכום: ציסטה בכליה הימנית ותהלי ך סולידי בכיס השת ן. " מה זה אומר?? אני מאוד לחוץ!

07/10/2011 | 16:35 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום א' לגבי הציסטה הכלייתית , אין לכך משמעות לגבי הממצא בשלפוחית - עלייך לפנות בהקדם לאורולוג . להוציא את הממצא משלפוחית השתן ולשלוח לביופסיה בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה