10 שבועות המתנה לציסטוסקופיה ? ...(פוליפ בשלפוחית)

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/09/2011 | 15:10 | מאת: ענבר

בן-זוגי (64) עבר בדיקות דם, שתן ותרבית, ו אולטר-סאונד, ביולי 2011, והוזמן לציסטוסקופיה ל-19 בספטמבר, כלומר המתנה כ-10 שבועות!... הוא פנה לאורולוג והבין ממנו שאין סיבה לדחיפות של התור. תוצאת הציסטוסקופיה : פוליפ 2 ס"מ קוטר בדופן השלפוחית-שתן.אנו מבינים שפוליפ מסוג זה גדל במהירות. שאלותי: 1) האם אכן גדל מהר? 2) האם לא היה צורך לזרז התור לציסטוסקופיה,כשיתכן ובזמן ההמתנה (10 שבועות) קיימת סבירות לגדילתו והשתרשותו של הפוליפ עמוק יותר בדופן השלפוחית? בכבוד רב ובתודה ענבר

29/09/2011 | 15:23 | מאת: ענבר

הבהרה לנאמר על-ידי: באולטר-סאונד לא ראו את הפוליפ 2 ס"מ,נאמר לנו. אך סביר שלאור הנסיון ומומחיות האורולוג, לוקחים בהשבון שקיים פוליפ ולא נראה ב-U.S בתודה. ענבר

07/10/2011 | 16:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

סביר להניח שב- 10 שבועות לא הייתה גדילה או השתרשות. בכל מקרה אני ממליץ להסיר את הפולים לא יותר 4-6 שבועות לאחר הגילוי

מנהלי פורום אורולוגיה