שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/09/2011 | 16:32 | מאת: שרית

שלום רב לגבי תשובות של ציטוסקופיה: אני מאוד מודאגת התשובה: שופכה תקינה ,ללא היצרות פיה שמאלית תקינה,פיה ימנית מכוסה בשאת פפילארית כ-2 ס"מ רוכב על הפיה. ועוד 2 שאתות בקיר ימני 5 ו-10 מ"מ. כמובן הפניה לניתוח .הוסבר לי שזה גידולים שקרוב לוודאי סרטניים וששני הגידולים האחרונים שהזכרתי קרוב לוודאי שטחיים. הגידול השלישי צריך לבדוק אם הוא שטחי רציתי לדעת האם יש סיכוי שגם הוא שטחי ולא חדר? והאם זה שהוא 2 ס"מ מעיד על משהו או על כך שיש סיכוי שחדר? ומה זה אומר שהפיה מכוסה בשאת זה יותר חמור? אני מודה מקרב לב על העזרה. אתם עושים עבודת קודש. תודה רבה.

24/09/2011 | 18:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרית ! מכיוון שלא אני בעצמי ביצעתי את הציסטוסקופיה , לא אוכל לדעת האם מדובר בגידול שטחי או חודרני. בנוסף על כך צריך להמתין לתשובה ההיסטולוגית כדי לדעת מה מאפייני הממצא. באופן עקרוני אם שאר הגידולים נראים שטחיים סבירות שגם זה שנמצא על הפיה יהיה שטחי. אם הוא מכסה את הפיה ולא מערב את הפיה אז כנראה שאין לכך משמעות. בכל מקרה צריך להשלים את הבירור ע"י ביצוע בדיקת CT וכמובן לעבור כריתה של הממצא בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה