פגיעה בזרע בגלל נסיעה באופניים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/08/2011 | 13:31 | מאת: rami

שלום, קראתי במספר מקומות שחימום איזור האשכים עשוי לגרום לדילול ופגיעה בזרע, ונסיעה באופניים צוינה כאחת ממספר דרכים בהם האיזור מתחמם. אני ואשתי מנסים להכנס להריון, ורציתי לדעת האם יש סיבה להפסיק לרכב על האופניים ביומויום (נוסע מדי יום לעבודה וללימודים באופניים). בנוסף רציתי לשאול, במידה והתופעה מוכרת לך, האם הבעיה היא כתוצאה מהפידול או מהתנוחה בה יושבים על האופניים, והאם אופניים חשמליות עשויות לגרום לחימום האיזור גם כן.

01/09/2011 | 10:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רמי ! הפגיעה עקב רכיבה של אופניים היא פקטור גם של לחץ על העצבים וכלי הדם של איבר המין, לחץ על השופכה , חימום שנגרם עקב הרכיבה , משך הרכיבה , מבנה הכיסה , משקל הגוף , תנוחת הרכיבה ועוד. אני לא יכול לכמת או להעריך כייצד הרכיבה תשפיע עלייך. תפעיל שיקול דעת. באופן עקרוני אם הרכיבה לא ממושכת מדי , אין לחץ שגורם לך כאבים או תחושת נימול , נראה על פניו שאפשר להמשיך ברכיבה. בהצלחה ד"R עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה