כליה שמאל מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/08/2011 | 13:42 | מאת: אבי

אני בן 46 לא סובל משום בעיות,מתאמן,בבדיקת אולטרא סאונד נמצא כליה שמאל מוגדלת .האם יש חסימה בדרכי השתן?,לא נמצאו אבנים,אני מתוכנן לנסוע לחול למשך 10 ימים.תודה

31/08/2011 | 00:26 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אבי ! השאלה אינה נהירה דיה. האם מדובר בהרחבת אגן כליה (הידורנפרוזיס) או הגדלה של כל הכליה. אם מדובר בהידרונפרוזיס ממצא זה מצריך המשך בירור אם מדובר בהגדלה של הכליה עצמה חשוב לדעת אם כליה זו גדולה או שהכליה השניה קטנה. לעיתים מצריך בירור נוסף בברכה ד"R עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה