משקעים בשלפוחית השתן והחלופות לצסטוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/08/2011 | 16:21 | מאת: אילון

שלום, מזה כמה שנים שהשתן שלי לעיתים בעל גוון לבן חזק, נורא סמיך, ואפילו חומצי (?) (טיפת שתן על בגד מותירה כתם לבן. בזמן האחרון שתן מהסוג הזה נהיה יותר ויותר תדיר כשבימינו אנחנו מדברים על כשליש מהפעמים שהשתן יוצא ככה. פניתי לאורולוג שטוען לאחר בדיקה שהערמונית בסדר, והפנה אותי לאולטרהסאונד ובדיקת דם ושתן. הבדיקות לא החוו על בעיה כלשהי, אולם באולטרהסאונד נראה נקודות כאלה לבנות בשתן בעת שלפוחית מלאה, מה שכינו ?משקעים?. בעקבות זאת הפנה אותי האורולוג לצסטוסקופיה אך הרגיע ואמר שכנראה הכל תקין ואין מה לדאוג. אני חרד מבדיקות מסוג זה ומעדיף לא לבצען כלל חרף הסיכון שאני נוטל על עצמי במודע. האם ישנן בדיקות חלופיות לציסטוסקופיה הפולשנית?

30/08/2011 | 22:45 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

בדיקת הציסטוסקופיה היא הבדיקה הרגישה ביותר לגילוי ממצאים בשלפוחית השתן. אם אתה שואל האם קיימת אינדיקציה לציסטוסקופיה אז אתה בעצם רוצה חוות דעת נוספת על זו של האורולוג שלך. במקרה זה תפנה באופן מסודר לאורולוג בכיר לצורך יעוץ בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה