הסבר תוצאת CT במכון מור של הבטן והאגן פרוטוקול אבנ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/08/2011 | 23:20 | מאת: אבי לוי

אני סובל מזה חודשיים ימים מכאבים חוזרים בצד שמאל של הבטן אשר מגיעים מצד הגב מאחור, זה תופס אותי ממש ובכאבים חזקים במיוחד. כמו כן וכתופעת לוואי מידי פעם אני מרגיש שיש לי שתן ואני לא מצליח להוציאו, עצם התאמץ להוציא את השתן החוצה גובל בכאבים חזקים גם . בבדיקת CT שערכתי נמצא כי באגן אין אדונופתיה או מיימת , כיס שתן שמור, לציין נוכחות של אבן מסויידת מעט בעל UVJ השמאלי אשר קוטרה כ- 5.5 מ"מ . לציין גם פלובוליט קטן באגן שמאל , מעבר לכך בבדיקה שבמכון ערכו נמצא תקין אזור המעבר חזה בטן, כבד ובהטחול, אדרנלים לבלב וכיס מרה , כליות בגודל ומנח תקינים. אין הסתיידיות החשודות כאבנים ואין הידרןנפרוזיס. אבקש הסבר לממצא הנ"ל וכן איזה טיפול אם בכלל נחוץ לטיפול בבעיה זו על פי הממצא של מכון מור אבי לוי

17/08/2011 | 16:19 | מאת: אריק

יש לך אבנים בכליות. מומלץ להיוועץ עם אורולוג להמשך טיפול - ריסוק חוץ גופי / אורטורסקופיה. בכל מקרה בהצלחה.

מנהלי פורום אורולוגיה