סונר כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/08/2011 | 18:16 | מאת: רות

שלום.ידוע על אבן קטנה בכליה ושני גרגרים הרבה שנים. כחלק ממעקב בוצע סור וזו התשובה.כליה ימנית בגודל תקין.פרנכימה שמורה.מערכת מאספת והשופכן אינם מורחבים.בגביע תחתוןרושם לאבן זעירה שאינהגורמת להפרעה.בדופן קדמי אמצעי ציסטה פשוטה שאינה בולטת מקפסולה בגודל 10 מ"מאוסקולרית.אין לראות הסננה או קולקציה סביב הכליה.כליה שמאלית גדולה מעט מימניתפרנכימה שמורה.מערכת מאספת והשופכן אינם מורחבים .היסתידות זעירה בפרנכימה יתכן אבן זעירה.ציסטה פרבלית קטנה בחלק העליון.אאורטה ללא הרחבה מפרצתית.שאר הסונר בסדר.האים תוצאה זו זו יש מקום לדאגה כל הציסטות האלה?לפי תשובה זו.תודה.מה הכוונה ציסטה פרבלית?ומה הכוונה ציסטה פשוטהשאינה בולטת מקפסולה בגודל 10מ"מ אוסקולרית? תודה.

20/08/2011 | 12:00 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לציסטה פשוטה אין משמעות .ציסטה פאראפלבית הכוונה לציסטה ליד אגן כלייה.

מנהלי פורום אורולוגיה